Dr. Dumitrescu-Noica Cornelia Angelica

cabinet medical individual
 

APEL

de a lărgi Materia Medica a Homeopatiei

 
Curriculum Vitae

 

Proving la Geranium Robertianum (Năpraznic)

 

Studiu la Geranium Robertianum

 

Proving la Lac-Humanum

O alianta care creste apararea organismului - AVQ -

Modul de administrare al remediilor homeopatice

Anamneza Homeopatică

Nosozii homeopatici

Alimentatia in functie de grupele de sange

Adevărul despre cafea

Instructiuni pentru proveri

linkuri utile

 

[ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]

Proving la GERANIUM ROBERTIANUM ( NAPRAZNIC )

AUTOR : DR. ANGELICA NOICA DUMITRESCU

COAUTOR : ALEXANDRA BALTAG

 

 

 

 

 

 

Obiectiv

De ce acest proving?

M-am intalnit prima data cu aceasta planta in vara anului 1988 fiind la Paltinis in asteptarea rezultatului admisiei mele la Facultatea de Medicina. Tocmai coborasem in  valea raului Cibin, cand mi-a atras atentia o planta cu o floricica   foarte frumoasa roz-violaceu. Am luat o tufa din aceasta si am incercat s-o transplantez in fata vilei unde stateam. M-a izbit un miros napraznic pe care n-o sa-l uit niciodata, ca de spalatoreasa sau de rufe murdare intr-o spalatorie.N-a rezistat prea mult acolo unde am pus-o si s-a ofilit. Peste ani am regasit-o intr-o carte de fitoterapie cautand plante care ajuta in cancer. Atunci am aflat cum se numeste. Cautand-o in plafare la vremea aceea nu o prea gaseam si am avut surpriza neplacuta sa constat cat de putin cunoscuta este. Cand am aflat de Homeopatie si am inceput s-o studiez, iar am avut  surpriza sa nu o gasesc in Repertoarul Synthesis9 si nici in Materiile Medica avute la indemana.Planta mi se parea din cale afara de interesanta mai ales ca are si un grad de toxicitate si din cate stiu remediile homeopatice puternice sunt din cele obtinute din substante cat mai toxice. Asa s-a nascut necesitatea efectuarii acestui proving.

Am considerat de cuviinta ca este bine sa relatez cum m-am intalnit prima data cu aceasta  planta si primele impresii create, pentru ca , dupa cum veti vedea in proving, ele se vor regasi.

            Se mai numeste si Priboi capresc sau Inchegatoare, iar in traditia engleza “bird eyes” si face parte din fam. GERANIACEAE din care face parte si Geranium maculatum, Geranium graveolens si Geranium pratense.

            Este o planta erbacee, anuala, cu tulpina rosietica, paroasa, inalta de 30-40 cm. frunzele sunt palmat-sectate, cu 3-5 foliole petiolate. Florile sunt roz-violacee, asezate cite 2 la virful pedunculelor. Fructul este in forma de cioc, lung de 2 cm, de aceea se mai numeste si ciocul cocorului (din grecescul geranium), ruda cu ciocul berzei si rostopasca.

Creste in locuri umede, prin paduri, pe langa stanci, in apropierea apelor curgatoare din Europa, Asia si America de N si S si nu suporta sa fie mutata din loc, moare imediat.

De obicei se foloseste planta intreaga, care se aduna in timpul infloririi (iunie-august).

Virtutile ei terapeutice au fost descoperite prima data de Sf. Robert sau Rupert.

Are ca principii active: un principiu amar (geranilina), alcooli (geraniol), fenoli, un ulei esential cu miros neplacut si vitamina C.

Din punct de vedere fitoterapeutic se stie ca actioneaza ca antiinflamator, vulnerar, hemostatic, antispastic, antidiareic, diuretic, antidiabetic si anticanceros. De aceea este folosita in afectiuni inflamatorii oculare, angine, amigdalite, gingivite, diaree, diabet, nefrite cronice cu oligurie, litiaza renala, adenom de prostata, fibrom uterin, chisturi ovariene, tulburari de dinamica sexuala, hemoragii interne ( de unde si denumirea de inchegatoare), anticanceros.

            Din punct de vedere homeopatic noi dorim sa aflam carei tipologii umane se potriveste cel mai bine pe care o va ajuta in rezolvarea tuturor problemelor de sanatate la modul cel mai bland si echilibrant posibil pe termen lung. Dorim sa aflam cum arata spiritul acestui remediu.

                                                Material si Metoda

            Studiul s-a desfasurat in mai multe etape, pe mai multe perioade si anotimpuri din an (octombrie 2003, august 2004, decembrie 2004- ianuarie 2005 si martie 2006 si pe mai multe potente ( 7CH, 9CH, 30CH, si 200CH ).

            S-a ales un lot reprezentativ de persoane, din mai multe categori de varsta, exceptand copiii deocamdata, incercand sa fie cat mai echilibrat din p.d.v. al sexelor ceea ce nu s-a reusit din cauza ca au fost mai putini doritori masculini sa experimenteze. Prima data s-a efectuat provingul la 30CH , remediul fiind realizat de Plant-Extract Cluj prin tincturarea plantei intregi(cel din octombrie 2003 ). Observand ca se obtin simptome ca de raceala si reumatice am considerat ca ar fi bine de repetat si in lunile de vara ca sa vad daca se mentin aceste simptome. Apoi mi-a venit ideea de a testa mai multe potente, realizate tot cu ajutorul Plant-Extractului, carui ii multumesc foarte mult.De fiecare data am pastrat  din persoanele provingurilor precedente ( in special cele constiincioase sau la care remediul a fost chiar similimum cum s-a intamplat cu o persoana), dar am adaugat si persoane noi.

            Persoanele participante la proving au fost rugate sa completeze o fisa de anamneza homeopatica cu toate bolile si simptomele avute pana in prezent, iar timp de o saptamana inaintea inceperii provingului sa-si noteze zilnic starea prezenta pentru asi constientiza mai bine starea in care se afla si pentru a-si da mai bine seama de ce schimbari apar . Au primit o foaie cu instructiuni, fisa de anamneza homeopatica, un caiet in care sa-si noteze starile pe zile si numele lor in initiale. Au fost rugati sa respecte ritmul si conditiile administrarii si sa-si opreasca singuri administrarea daca au inceput sa simpta schimbari evidente in starea lor, oricum am fost intr-un contact telefonic permanent cu ei.

            In total au participat 37 de persoane dintre care  7 persoane au fost din acelea selectate sa participe de mai multe ori. S-au colectat in numar de 44 de caiete dintre care doua au fost al  unui barbat si al unei femei care au primit granule oarbe si care au relatat in caietele lor ca nu au simtit nici o modificare a starii lor.

            Intre timp am reusit sa obtin remediul obtinut prin triturarea intregii plante pana la 3CH apoi diluare si dinamizare pana la 30CH odata de la Farmacia Remedia din Eisenstadt - Austria si ulterior lucrat si de mine. Doresc sa fac in continuare un studiu comparativ intre simptomele obtinute din cele 2 tipuri de prelucrare a remediului ca sa observ daca exista o diferenta de actiune intre cele doua. Deocamdata am avut doar 4 persoane carora le-am dat remediul obtinut prin triturarea intregii plante si simptomele se confirma .

Proving la Geranium Robertianum

SIMPTOMELE PROVERILOR

GENERALITATI

                        7CH

            DP – « oboseala marcata la inceputul provingului, apoi m-am simtit mai bine »

            ISM – « stare generala de bine, accentuata »

                        30CH

          SS – « energie exagerata cu inrosirea palmelor in prima zi de administrare a remediului si apoi energie foarte buna in zilele urmatoare. Nu ma mai simt obosita dupa tratamente ( este bioterapeuta) si diverse activitati »

            BC – « ma mobilizez mult mai usor, am spor in tot ceea ce fac » ; « simt ca ma ridic  » ; « energia este la cele mai inalte cote ca in tinerete »

            TC –   « energia foarte crescuta pe tot parcursul zilei » ;

« transpiratie abundenta urit mirositoare in zilele 9-10 de la prima administrare »

« senzatia de frig noaptea, unde pina atunci eram foarte calduroasa »

« senzatia de frig interior-tremor din prima zi de proving si pana inspre a 13 – a zi »

            IR – «  invigorata in primele 10-14 zile apoi lipsa de energie si chef de viata » ; « ma simt foarte obosita »

            GV –    la primul proving a spus : " doresc sa muncesc mai mult "

                         la la doilea proving : ameteli, slabiciune in prima parte a zilei 

                      « nu mai sunt friguroasa »

            CO – « m-am simtit mult mai bine in cursul dupa-amiezei si serii( de obicei ma simteam mai bine si mai activa in cursul diminetii » ; «  mai activa »

                        « transpiratie mai abundenta pe arii mai intinse si urit mirositoare la al doilea proving »

                        « ameteala cu tendinta de cadere pe drum in aer liber »

                        « mai multa caldura in corp (nu mai trebuie sa-mi pun ciorapi noaptea cind stau in pat)»

            ST – « desi a fost o zi rece, am suportat foarte bine frigul »

                     « somnolenta la inceput apoi stare foarte buna pentru munca ca in perioada  de inceput a meseriei»

            GO – « stare de frig interior, fara frisoane»

                      «energie foarte multa, fac multe lucruri si nu obosesc»

            DP – « energie fizica mai buna »

            SG – « o energizare  a intrebului organism » ; « dispar senzatiile de oboseala si surmenaj »

            RDC – « bufeuri, dar si senzatia de frig »

            DNA – «  d.p.d.v.energetic m-am simtit bine ; aveam energie fizica buna »

            CL – « plina de energie »

            RE – « somnolenta frusta care a cedat in aproximativ 15 minute la administarea de seara a doua zi de proving

            VM –  "oboseala discreta" din a cincea zi de proving de unde era o fire tonica si muncitoare .

            IO –  simte ca are din ce in ce mai multa putere de munca(de unde nu a mai reusit sa iasa din casa de mai multi ani, in a 14 – a zi de proving face plimbare pe jos de 5 km si se apuca de reflexoterapie; « ma simt bine ; nu mai am senzatia de oboseala »

            OC – « stare de oboseala marcata in primele zile de administrare »

            IP - oboseala

            NL - oboseala marcata la inceputul provingului cu revenire dupa 10 zile.

            TM -" realizari impresionante in plan profesional cu multa putere de munca, dar si obosela cu necesitatea de a ma odihni mult in ultima perioada".

                        200CH

            EV – transpiratie mai abundenta la cap, ceafa si sub sani aproape permananta

            DNA – senzatia de lipsa de energie mai accentuata ziua in jur de 10-11 si seara in jur de 19-20, alternind cu zile pline de energie.

            CS – « dimineata si seara am avut capul greu (ameteli+dureri de cap) »

            CO – «  transpiratie la cap si gat, subaxilar si submamelonar ; somnolenta in jur de 12 :30

            FL – « sensibilizare la mirosuri »

-     oboseala in jur de 21 in prima zi, simte mai putina oboseala ulterior

MI – mai multa punere in practica a unor proiece  la inceput ; oboseala si blazare in a 12 zi de proving.

SIMPTOME MENTALE

7CH

PD – « senzatia de plutire ca si cand as merge pe  nori ; senzatia de usurinta a corpului fizic ; senzatia de « deja vu » mi-au aparut imagini si trairi din adolescenta care in acel moment au fost punct de plecare pentru anumite afectiuni, cu alte cuvinte a ajuns la modelul de trauma suferita in adolescenta. »

-     « inclinatie catre reverie »

-     « mediul incojurator nu mai l-am perceput ca fiind  ostil »

ISM – « optimism si incredere ca totul se va rezolva cu bine »

            30CH

BC – « stare de siguranta interioara »

-     « ma simt mai detasata de problemele mele ; am observata ca nu ma mai afecteaza asa profund, ma simt independenta » ; «  m-am detasat»  «  la cinci minute dupa administrare, am simtit cum ma luminez in interior »

-     « ma pot concentra mai bine »

-     Incep sa am vointa si nu ma mai las manipulata sentimental »

TC – « senzatia ca timpul trece prea incet »

-     « nu mai simt graba intererioara »

ST – « stare de liniste si calm »

-     « buna dispozitie »

-     « mai detasat »

GO – « am pierdut capacitatea de comunicare libera fara incarcatura care sa-l deranjeze pe interlocutor, pe care o capatasem dupa ce am luat Carcinozinum 200CH», « am glumit mult in a 4 zi de proving»

-     «  incredere mai mare in fortele proprii »

-     «  capacitate crescuta de efort pshic »

-     « lipsa de concentrare, obnubilare, letargie, areactivitate, nu mai aveam dorinta de a ma misca , lipsa de motivatie in primele zile din cauza unor simtome de raceala »

-     « senzatia ca pot realiza mai multe lucruri »

RDN – « senzatia de linistire, ora 14 :30 in prima zi de administrare a remediului »

-     « .senzatia de calm si liniste interioara »

RDC – « senzatia de liniste, calm si siguranta de sine de la inceput si pina la sfirsitul experimentul (de unde era o persoana fragila si care se ingrijora foarte mult) »

-     « senzatia de gol de memorie accentuat in a 10 zi »

DNA – « concentrare mai dificila »

-     « scaderea atentiei distributive, a memoriei

-     « ganduri de lehamite, de lipsa de chef, de retragere in prima zi si alternate cu zile in care ma concentram mai bine, cu determinare , cu dorinta de ordine si ordinare »

CL – «  stare mentala buna in prima zi »

-     «  senzatia de apatie si indiferenta, ca un fel de « ceata pe creier »spre seara in a patra si a zecea zi »

-     « dificultati de concentrare la serviciu , de a intra in ritmul alert care se impunea, in a 2 – a si a – 9 – a zi »

-     « dorinta de a ma strecura printre oameni fara sa fiu vazuta, in a 17- a zi. »

GS – « stare de bine »

IP – « lipsa de concentare si observatie »

TM – « creativitate, inspiratie crescuta la scris poezie »

-  « putere de munca impresionanta »

-  « comunicare pacifista si benefica cu cei din jur »

-  « stapinire de sine, decizii importante si corecte »

          200CH

DNA – « stare de plutire, de serenitate »

-     « senzatia de parca ar fi altcineva in locul meu , o stare ciudata de deposedare, parca eu eram undeva deasupra»

-     « senzatie de buimaceala, de lipsa de concentrare si de atentie distributiva alterata»

-     « dorinta de fuga, de retragere pentru refacere su adunare »

-     « rezistenta scazuta la stres »

-     « am uitat mapa cu situatile la CASMB si nu numai»

-     “la o saptamina si ceva de la administrare, deveneam mai calma, mai nepasatoare, intransigenta cu cei din jur, ma puteam concentra si aduna mai bine”

MT – « m-am vazut superficiala, lipsita de profuzime, fare reguli si datorii »

-     « nu imi pasa ca trebuie sa ajung undeva si nici ce cred ceilalti »

-     « sunt complet nepasatoare »

-     « imi vine sa folosesc expresii pe care le detest »

-     « sunt distrata, repezita, nu ma pot concentra. Imi lipseste orice sentiment de seriozitate »

-     Nu am simtit nimic si nici nu am inteles nimic la rugaciune. Am simtit ca sunt fara Dumnezeu »

-     « cu acest remediu ma simt undeva inferior, neevoluat, necrescut, fara spiritualitate, superficial, dar bonom, fara rautate, copilaros. L-am botezat IDIOTEL are totusi o inocenta»

-     « neglijenta in vestimentatie »

CS – ameteala in primele 3 zile de la administrarea remediului

ML– inainte de administrarea remediului era intr-o stare tensionata, stresata si inca din prima zi de administrare a inceput sa se linisteasca , si sa se instaleze buna dispozitie si gindurile pozitive

MI – « mai multa punere in practica a unor proiecte » in a treia zi si a saptea zi cand a reluat administrarea remediului

CO – «curiozitate crescuta, ma duc in locuri sa cercetez in care altadata mi-ar fi fost teama »

PD – starea de echilibru interior, de impacare, de relaxare la o ora dupa administrarea remediului

SIMPTOME EMOTIONALE

7CH

PD – « stare de iritabilitate crescuta sau de hipersensibilitate la stimuli externi »

DP – « accentuarea nervozitatii la inceputul proving-ului apoi mai calm, mai echilibrat »

CA – « eliberat emotional »

ISN – « nu mai stresez »

30CH

SS – « agitatie din ziua a treia de administrare pina in ziua a sasea inclusiv cand a administrat ultima doza de remediu, apoi o stare foarte buna , multa comunicare »

BC – « am mai multa incredere in mine, sunt mai linistita in forul interior, nu ma mai enervez, nu mai imi pierd controlul emotional »

TC – inainte de proving era foarte nervoasa, tipa, trintea obiecte, dupa administrarea remediului nervozitatea a scazut, stare de buna dispozitie « ma enervez mai rar si nu foarte tare » , « am senzatia de liniste si calm( nu mai simt graba interioara » pana in ziua a 12 a provingului

IR – «  stare depresiva in prima zi , aproape sa pling fara motiv »

-     nu mai am rabdare si nici nu mai sunt dispusa sa ascult si sa rezolv problemele altora. Simt nevoia ca alti sa ma asculte si sa ma compatimeasca.

-     Desi obosita seara, seara vorbesc foarte mult fata de obicei si gesticulez

-     Nervozitate si irascibilitate in a 10 a zi in cel de al doilea proving

GV – stare depresiva – plins facil, dorinta de afectiune protectie, stari pe care nu le-a mai avut inainte de proving

-     gelozie

-     dorinte sexuale aberante, perversiuni sexuale in a 6 zi la cel de al doilea proving

-     labilitate pshica nu suport discutia despre morti.

-     stare de nemultumire generala in 1 zi din al doilea proving

GS – stare de buna dispozitie

-     s-a simtit mai lejera, mai usoara

CO – m-am suparat mai putin, dar am avut si momente de irasicibilitate

-     nu mi-a mai fost frica de intuneric

-     nervozitate mai accentuata, mai sperioasa , tresar usor in prima zi a primului proving

ST – stare de buna dispozitie dimineata si la prinz si tendinta depresiva spre seara

GO – in primele zile cand a avut si simptome de raceala, avea “ senzatia ca altcineva mergea in locul meu”; stare de plutire 

-     am glumit mai mult din a patra zi

-     a disparut aceea anxietate anticipativa, cred ca a actionat ca un anxiolitic slab, dar in plan profund

-     melancolie fara motiv in a 2 zi

DP – mai linistit, mai calm, enervarile erau mai controlate, mai putin violente

DNA – m-am simtit mai echilibrata, mai calma

-     raspundeam cu calm permanent si la obiect

CL – irascibilitate dupa trezire in a doua zi cu o stare de calm si buna dispozitie in a 8 zi

MLL – stare de slabiciune(ca inainte de lesin) cu transpiratie insotita de anxietate si senzatia de gol in cap la 45 de minute de la administrarea remediului.

IO – ma simt relaxata si buna dispusa

-     ma simt putin agitata in a treia zi de la administrare a remediului.

IP – emotivitate accentuata cu stare de plins pe care a mai avut-o acum 15-30 ani

NG– panica amplificata stres la inceputul provingului ; nervozitate nejustificata

TM – nervozitate nejustificata, teama de a nu fi apreciata;

            -mare disponibilitate spirituala, o foarte mare stare de bine si armonie;

            -agitatie, dar cu control mai mult in preajma sarbatorilor de iarna.

200CH

EV - "agitatie mai mare decat de obicei"

            -" nervozitate si nerabdare mai accentuata"

            -" cand ma enervez  de calm si buna dispozitie" spre finalul provingului

DNA - "nervozitate accentuata"

            -"tip cam tare cand ma enervez"

DP - accentuarea nervozitatii la inceputul provingului apoi mai calm, mai echilibrat.

ML - stare de angoasa inainte de proving si de calm si buna dispozitie imediat dupa administrarea remediului;

            - treceri bruste de la calm la nervozitate in a 3-a zi de proving

MI - "mai mult curaj, obtimism si buna dispozitie", la inceputul administrarii, apoi"oboseala, blazare ", din a 12-a zi de proving

CO - "nemultumita de mine, dezamagita de ceilalti, as vrea sa realizez si eu ceva"

            - "nervozitate crescuta din nimic ", "vorbesc foarte tare"

FL - "in prima zi de proving, aproximativ pe la ora 13 am simtit o usoara stare depresiva, iar pe la ora 17-18 o usoara stare de iritabilitate, iar pe la ora 21 oboseala si un sictir major";

            - "stare de irascibilitate pe la ora 10 si 12 in a 2 a zi"

            -  "agitatie in a 4 a zi de proving"

PD - "au reaparut stari si emotii din adolescenta (disponibilitate afectiva si erotica, capacitatea de a empatiza cu persoanele din jur, impresionabilitate)"

SIMPTOME ALE INCONSTIENTULUI

(SOMN, VISE)

7CH

PD            – usoara somnolenta

-     vise romantice care la trezire dadeau senzatia de implinire

30CH

SS – somn agitat din a 4 zi de la administrare, apoi s-a normalizat dupa incetarea administrarii remediului

BC – nu mai am vise prevestitoare pentru evenimente negative din a doua zi

TC – repetarea viselor din trecut

GV – vise erotice in a 18 zi a primului proving

IIM – am visat un unchi care a murit

CO – vise erotice

ST – vise colorate, fantastice

GO – vise cu caracter erotic (mi-am taiat glandul penisului cu foarte mare seninatate )

RDC – am visat ca mi se facea curte

DNA – vise cu caracter erotic de lesbianism

VM – somnolenta moderata ora 17 in a 5 a zi, de unde era o fire tonica, muncitoare

-     insomnie incepind cu ora 2:30 pana la ora 5 in a 7 a zi de proving (agravarea simptomului vechi)

NG – somnolenta acentuata, somn odihnitor, trezire greoaie, vise ca am pierdut trenul

TM – somn odihnitor cu vise abundente foarte frumoase care ar fi dorit sa nu se mai termine si in special din climatul copilariei. Vise despre parinti si rude decedate.

IP – somnolenta la inceput , somn fara vise

200CH

EV – somn agitat cu vise despre urmariri si situatii stresante, de panica

DNA – vise cu tenta erotica, de doua ori chiar cu caracter lesbianism

ML – primele 2-3 zile nu si-a amintit visele(situatie rara la ea) apoi si le-a amintit

CO – vise erotice in a treia zi de la administrare

       - vise cu vinete(dorinte) in a patra zi

       - cosmar in a cincea zi

FL – vise despre trecerea unei ape curgatoare si in rest vise legate de activitatea cotidiana.

CAP

7CH

VNS – accentuarea cefaleei cu caracter migrenos

30CH

SS –" tensiune, presiune in cap" in primele 2 zile de la administrare a remediului

DC –" mi s-a luminat/limpezit capul"

TC – "senzatia de cap mare, un huruit interior, ameteala "in a 5a zi de proving;

            -" senzatia de cap greu" in a 11 a zi de proving

            - "senzatia de moleseala cu durere de cap surda" in a 13 a zi

IR – accentuarea cefaleei frontale

            - intepenirea gatului cu troznituri la mobilizarea lui (simptom vechi agravat)

GV – cefalee frontala si occipitala( simptome vechi agg).

IIM – cefalee usoara

GS – cefalee usoara

CO – cefalee frontala, temporala, supraorbitala, occipitala cand cu caracter de presiune cand cu caract er de cui in tampla cand stinga cand dreapta;

            - Sensibilitate la curentul de aer

ST – cefalee frontala apasatoare din primele zile cu iradiere spre orbite

RDN – cefalee occipitala ca o presiune

DP – dureri de cap sub forma de intepaturi agravate de curentul rece

SG – durere de cap la trezire in a patra zi; per ansamblu durerile de cap sunt diminuate foarte mult

RDC – senzatia de fierbinteala la cap cu transpiratie la fata si roseate din a 2 a zi pana in a 13 a zi

DNA – durere de cap surda la nivelul fruntii din a 7 a si 9 a zi

            - dureri pulsatorii cu junghiuri in tot capul aggravate la aplecare si ne mancat sau baut la timp, amel la presiune in a 22-a zi a provingului

CL – cefalee frontala in special dupa amiaza fie dupa masa de pranz sau somnul de la prinz, sau senzatia de presiune la tample in a 7 a zi, a 9 a si 21 a zi

MLL – cefalee persistenta cu senzatia de presiune ca o menghina la nivelul temporal bilateral ca si cum ar fi prins capul cu o chinga din a 2 a, a 3 ea, a 6 ea si a 7 ea zi

RE – senzatia de cap greu, de buimaceala ca dupa o noapte de chef sau de somn insuficient la administrarea remediului. A durat la inceput 20 – 25  minute apoi a cedat mai repede

            - senzatia ca apasa ceva greu pe crestet in ultima zi de administrare (a 3-a zi de proving)

VM – cefalee discreta difuza din a doua zi de proving

IO – senzatia de cap greu si apasatoare ca o greutate de cap care s-a estompat pina la disparitie in primele zile al provingului , reaparind in a 8 a zi de proving

- un val de fierbinteala parca imi inunda capul, desi miinile si picoarele sunt reci, cu o jumatate de ora am avut frisoane in a 2 a si a 3 zi de administrare a provingului

GO – senzatia de apasare dinauntru in afara in varful capului ; sensibilitate la curentul de aer

IP – cefalee acceptabila

NL - durere sub forma de presiune la frunte

200CH

DNA – cefalee frontalo-occipitala sau migratoare in a 5 a si a 10 a zi de proving

CS – dureri de cap dimineata si seara pulsatorii , cu senzatia de apasare din exterior spre interior la timple si la ceafa care nu cedeaza la medicamente

ML – durerile de cap s-au ameliorat vizibil in primele zile de administrare  apoi au disparut, in ziua a patra continund pina la aparitia menstruatiei si a vremii urite cand au fost de slaba intensitate.

MI – cefalee temporala

CO – cefalee ca un cui temporal  si parietal stang

-     cefalee fronto-occipitala cu senzatia de greata si voma, cu senzatia de presiune din exterior spre interior

FL – o usoara senzatie de ace in cap in a 4 zi de la administrare.

OCHI

7CH

CA – senzatia de arsura la nivelul interior ochi drept la un sfert de ora de la administrarea remediului

30CH

BC – la cinci minute de la administrare senzatia de limpezire a privirii, apoi un fel de roi de muste volante gri-transparent bilateral care au disparut dupa 4 ore.

TC – tulburari de vedere (conturul obiectelor deformate) in a 5 zi de proving care dispar repede, “durere de ochi in a 13 zi de proving”

CO – “durere a globului ocular , ca o presiune”

            - senzatia de usturime si de corp strain plus vedere neclara;

            - “nu mai suport parul strins in coada  de cal  datorita durerilor de cap”;

            - "diplopie afara"

GO – usturimea ochilor in primele zile

            - "durere in spatele ochiului sting cu senzatia ca ochiul ar fi rece", in a 6 zi

RDN – ochiul sting vede neclar  in a 2 zi de proving

            - imagine ca intr-o pelicula de apa mai ales in jumatatea stg. a ochiului stg. fiind in trolebuz care s-a diminuat la aer si plimbare in parc" in a 8a zi de proving

RDC - " durere cu senzatia de inflamare a ochiului drept in zilele 3, 15, 16( parca mi-a crescut ochiul )"

            - "senzatia de pata alba pe ochiul drept" in a 7 si a 13 zi           

DNA – usturime a ochilor in perioada simptomelor gripale

            - durere in ochiul drept

RE – "incetosarea vederii in acelasi timp cu senzatia de cap greu"

OC – "usturimi a ochiului stang ca de conjunctivita"

IO – "usturimi ale ochilor"

            - "dureri al ochiului sting ca o apasare"

200CH

DNA – accentuarea edemului ploapei superioare in unghiului interior al ochiului cu accentuarea pruritului ( symptom vechi agravat)

ML – ameliorarea usturimii ochilor pe care o avusesem inainte de proving

MI – accentuarea durerilor de ochi

CO - dureri glob ocular predominant stg.;

            - fasciculatii ale pleoapelor;

            - ochi mai odihniti la calculator in primele zile.

FL – oboseala ochilor mai accentuate dupa proving(declaratie luata verbal dupa proving)

URECHE

9CH

GS - acufene in urechea stinga in a doua zi de proving

30CH

IIN – junghi in spatele urechii drepte

GS - acufene urechea dreapta

CO – "urechi infundate care s-au desfundat la suflarea nasului"

            - Dureri ca un cutit cand urechea stinga cand cea dreapta alternand la o saptamina;

            - Prurit in conductul auditiv

RDC – "durere cu senzatia de presiune in urechea stinga" in zile a 4, 6, 7 si 14.

DNA – urechea dreapta infundata, dureri la presiune, pacanituri, cracmente ale cartilajului urechi in per de simptome de gripa(6 – 16 zi de proving)

IO – nevralgie urechea dreapta cu ochi si partea dreapta a capului

GS – pacanituri ale urechi stangi

Nl – intepaturi dureroase in urechea stinga intre orele10 si 19

200CH

CO – "durere la urechea stinga care coboara spre mandibula"

            - acufene

NAS

7CH

CA - rinoree apoasa care a aparut din seara primei administrari a remediului si a persistat cateva zile

30CH

IR – obstructie nazala/rinoree apoasa in a 14 zi de proving cu ameliorare

GV – secretia nazala cu stare gripala in a treia zi a primului  provingului

CO - rinoree, nas infundat;

            - rinoree la defecatie si la intrarea in casa;

            - prurit nazal;

            - stranut din prima zi a celui de al doilea proving.

ST - coriza apoasa, stranut inca de la inceputul administrarii care s-a repetat si la al doilea proving

GO – "congestia mucoasei nazale preponderent dreapta fara obstructie";

            - "secretii nazale aderente care se uscau si care iritau mucoasa nazala in interior si provocau durere la indepartare" in prima zi de proving.

DNA – usturimi in nas, nas infundat  cand pe dreapta cand pe stinga, rinoree apoasa, stranuturi in perioada de simptome gripale (6- 15 zi de proving)

IO – nas infundat, stranuturi, rinoree ca la guturai, simptome care le avusesem si inainte si care s-au estompat dupa administrarea remediului

NL – stranut, rinoree apoasa

200CH

CO – nas infundat in alternanta cu rinoree apoasa;

- “furnicaturi si fasciculatii preponderant asupra narii drepte

- prurit nazal.

FATA

30CH

TC –" fata este rosie si simt cum degaja caldura , nu am mai avut niciodata aceasta senzatie "in a cincea zi de proving

OMO – "herpes si cos comisura dr. a buzei inferioare  foarte dureros",din a treia pina in a zecea zi.

CO – "dureri in articulatia temporo-mandibulara stinga"

            - "iritatie in jurul gurii cu senzatia de usturime"

ST – “senzatia de caldura arzatoare mai ales la fata dupa bere”

RDN – "accentuarea petelor cafeni de pe fata ."

RDC – "in a 21 zi apare o zona de culoare rosie , inflamatie pe pometii obrajilor; la fel s-a mai intimplat cind am  mai tinut un tratament de detroxifiere pentru colon si fiere "

            - "inrosire fata cu fierbinteala"

DNA – ''senzatia de panza, ca am ceva in par sau la radacina lui (paianjen sau panza de paiangen) la coltul din dreapta al bretonului apoi senzatia de ameteala ca o usoara paralizie in tampla si spre urechea dreapta"

            - "zabaluta la cotul din dreapta a gurii"

             - "dureri in articulatia temporo-mandibulara :"

IO –" simt o fierbinteala la fata cu inrosirea fetei"

NLG – usoare umflaturi sub ochi spre pometi.

200CH

CO – "purit la nivelul fetei"

GURA

30CH

TC- "limba mai incarcata decit de obicei la inceputul provingului apoi sa mai curatat";

            - "senzatia de voma si gust amar matinal";

            - "salivatia nocturna se accentueaza";

            - “am impresia ca-mi  miroase gura(nu am pe cine sa intreb am sesizat din reactia celor cu care vorbesc) asta ma supara  foarte tare", in a 10 zi de proving;

            - "gingiile sangereaza la periaj"

GV – dureri de dinti la al doilea proving.

CO - "gust metalic in gura" in prima zi de a primului proving, apoi gura uscata sau cu gust amar in gura;

            - "accentuarea durerilor dentare";

            - "usturimi pe varful limbi cu papilele hipertrofiate, rosii", din a 13- a zi de proving;

            - "eroziune si usturimi in palatul dur", din prima zi de proving.

RDC - "senzatia de usturime pe marginea limbi cu iritatie si roseata" in a 4-a zi apoi apare la centru si catre baza limbi in zilele 10 si 11 de proving.

DNA - gust metalic in gura in prima zi de Proving;

            -eroziune la coltul drept al gurii in a 7 a zi.

IP - gust salciu, apoi dulceag.

NLG - sangerari gingivale;

            - dureri de dinti care iradiau spre gat, ureche si in sus spre tampla si frunte.

200CH

MI - accentuarea durerilor de dinti si a sangerarilor gingivale.

CO - la inceput ameliorarea durerilor dentare apoi accentuarea lor cu sensibilitate la rece,  dulce

GAT

7CH

DR – senzatia de uscaciune inecacioasa (‘ca si cum as avea praf sau nisip in gat”) in faringe, cu tuse seaca, iritativa puternica cu pauza de 30 minute – doua ore, cu senzatia ca aerul e prea rece cand trece prin faringe indiferent ca aerul este inspirat pe nas sau pe gura.

30CH

BC – "senzatia de nod in gat ca si cum ti-ar fi ramas o bucatica de paine sau un mic fragment alimentar in zona marului lui Adam" din a doua zi de proving; agg la inghitit care a persistat 2-3 zile

TC –" tuse seaca, senzatia de gadilitura si de nod in gat" din a 3a zi de proving

            -" expectoratie , dopuri de mucus gri-verzui" din a 9a zi de proving .

IR – "usturimi in gat, amigdala dreapta marita in a 14 zi de proving cu ameliorare in 2 zile"

OMD – la primul proving “dureri in gat sub forma de jena la inghitit” in prima zi de la administrare,la amigdala dreapta apoi in a doua zi la amigdala stinga cu disparitia simptomelor din a treia zi"

            - la al doilea proving – “durere centrala in gat sub forma de iritatie, arsura sau mai degraba nisip in gat care apoi s-a mutat spre dreapta in prima zi de administrare a remediului".

GV – faringoamigdalita cu secretii muco-purulenta si la primul si la al doilea proving

            - tuse cu expectoratie minima

CO – "dureri in gat cu senzatia de gadilitura "

            - "secretie groasa in faringe"

            -" nod in gat"

RDN – sputa, expectoratia de dimineata s-a diminuat in a 7a zi ,urmand sa devina inchisa la culoare in a 17 zi.

RDC – raguseala pe care o avea a disparut in a 6 zi de proving;

            - expectoratia, senzatia de faringe incarcat cu mucozitati, in a 10a zi.

DNA – "usturime in gat dimineata cu durere catre unghiul mandibulei"

CL –" uscaciunea gatului" in primele zile

IO – expectoratia pe care o avea dinaintea provingului se va mai diminua si  va disparea spre sfirsitul provingului “ tuse seaca”

IP – "senzatia de caldura la nivelul traheei"

            - "tuse rebela"

HL – "secretie in gat urata"

TM – "secretie in regiunea gatului"

200CH

DNA –' senzatia de usturime, ca o jena, apoi ca o gadilitura in gat care imi provoaca o tuse sacaitoare uneori cu expectoratie,alteori seaca, iritanta pana la voma"

CO –' prurit la nivelul gatului'

            - "durere si unflatura sub mandibula stinga'

            -' usturimi in gat din ziua a opt-a'

            - tuse

APETIT

7CH

PD – “apetit alimentar capricios. Pofta de mancare crescuta care alterneaza cu inapetenta si dorinta de pui, cafea, fructe, picanterii

RD – apetit crescut pe la ora 10 – 11

30CH

TC –" foame absenta, sete absenta" din a doua zi de proving  (unde inainte suferea de bulimie, cu setea era si inainte la fel dar nu atat de absenta )

IR – pofta de mancare crescuta(a luat 3 kg in perioada provingului)

            - pofta de ciocolata

OMD – senzatia de greata din primele 30 de minute de la administrarea remediului din primului proving si greata cu senzatia de voma si colica biliara in a treia zi a celui de al doilea proving

            - apetit crescut

CO – apetit crescut in prima parte a zilei si pranz si  in primul si in al doilea proving

            - pofta de paiine, cafea si ceapa

            - greata de sete

            - greata la miros de otet(nu am simtit nevoia sa maninc otet in acest interval , de obicei consumam foarte mult)

ST – apetit crescut « senzatie de crestere usoara a aciditatii gastrice marcata de foame accentuata » din prima zi de administrare a remediului

GO – apetit scazut la inceput apoi crescut «  am mincat mai mult decit de obicei fara sa am senzatia de satietate » ; « am luat in greutate 5 kilograme in timpul provingului »

            - pofta de lapte, miere si mere

            - absenta setei in primele zile

RDN – putina greata de la ficat dimineata si dupa somnul de prinz ; greata a aparut din a doua zi de proving

SV – greata matinala a 2 a zi de proving

RDC – senzatia de foame (cresterea apetitului) in primele zile, din a 3 ea zi apare senzatia de foame numai dupa ce incepe sa manince

DNA – apetit crescut, rezista greu la foame, cu senzatia de greata, stare de rau, ca de crampe la stomac si dureri la cap.

            - setea mai diminuata

CL – dorinta intensa de a minca in jur de ora 11 in primele zile

            - greata cu senzatie de ameteala si la mirosul de cafea proaspat macinata

VM – lipsa de apetit pe tota perioada provingului unde inainte avea apetit crescut

IO – senzatia de foame la ora 6 in a treia zi de la administrarea remediului.

GS – pofta de mancare usor marita.

IP – apetit crescut.

NL – apetit crescut la inceput apoi si-a revenit.

TM – o permanenta senzatie de foame si insatieitate.

200CH

DNA – "accentuarea foamei in special pe la orele 10 :30 – 11, 19 – 20 cu senzatia de lipsa de energie"

            - "foame duresoasa"

            - "ma satur repede , dar imi vine foame des"

CS - greata cu stare de slabiciune din a 4 zi de proving

ML – foame duresoasa si exagerata incepind cu ziua a patra de proving provenind pe un fond de lipsa de apetit.

CO – apetit crescut, foame neameliorata de mancare, senzatia de foame dureroasa  frecventa, greata de foame dupa efort fizic.

FL – inainte de proving avea o foame intensa dupa administrare nu mai descrie , in schimb, din prima zi pe la ora 10 dupa ce a mancat destul de consistent a aparut senzatia de rece/frig si oboseala cam 20-25 minute

 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]